Мащабна акция за почистване на нерегламентирани сметища край Болярово

smart
Над 15 камиона с отпадъци бяха събрани и извозени днес до регионалното депо край Добрич след мащабната акция в община Болярово за почистване на нерегламентирани замърсявания. В инициативата, оглавена от кмета на общината Христо Христов, се включиха над 180 души – общински служители, кметове и кметски наместници, общинското звено „Гори“, Държавно горско стопанство-Елхово, Гранично полицейско управление Болярово, участък „Полиция“, десетки доброволци.
Акцията под мотото „Да бъде по-чиста Община Болярово“ е по повод Седмицата на гората. Общината има около 60 декара общинска гора, припомни кметът Христо Христов, който е и заместник-председател на Асоциацията на общинските гори.
Сред храстите и дърветата в горските райони на Крайново, Мамарчево, Ружица, Голямо Крушево и други села, бяха открити захвърлени стотици раници, спални чували, обувки, консервни кутии, опаковки от лекарства, пластмасови бутилки, от което е видно, че тези отпадъци са изоставени от мигранти. Освен в гората, бяха почистени и входовете и изходите на всички населени места. Акция за почистване се проведе и около язовир Малко Шарково, където, заради туристите са осигурени и допълнително контейнери.
Кметът Христо Христов отправи апел към жителите и гостите на община Болярово да опазват чистотата, както в населените места, така и в гората и край язовирите.
smart