Мария Цветкова, ВМРО: Протурската партия ДПС трябва да бъде изхвърлена от българската политика

   Антибългарската етническа партия ДПС защитава интересите на Турция, нарушава нашата Конституция и е опасна за суверенитета, териториалната цялост и националната сигурност на България. Това заяви Мария Цветкова от ВМРО, която беше депутат от Ямбол в 44-ото Народно събрание. На предишните избори тя беше водач на листата на ВМРО в 31 Ямболски избирателен район, а сега ще участва като кандидат за народен представител в софийските листи на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“.

Тя определи като възмутително, нагло и вредно изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на позорното му посещение в Турция преди дни. По време на среща с председателя на турския парламент в Анкара Карадайъ заяви:

Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /б.а. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.

За пореден път ръководство на ДПС коленичи пред диктатора Ердоган в Истанбул и се кълне във вярност на турския султан. Думите на Карадайъ са проява на открит сепаратизъм и национално предателство, допълни Мария Цветкова.

Тя припомни, че от години ВМРО повтаря, че ДПС е антибългарска, противоконституционна партия, която служи на Турция и е маша в ръцете на турския президент Реджеп Ердоган и неосманската му политика. Според нея срещата на представителите на ДПС с него дни преди старта на кампанията за предсрочните парламентарни избори у нас е изключително обезпокоително и е ясен знак за уговаряне на гласове в полза на ДПС и намеса на Турция във вътрешните работи на България. 

Това е пряка заплаха за националната ни сигурност, каза Цветкова и посочи, че след последните промени в Изборния кодекс стотици хиляди турски граждани, които не знаят и дума на български език, ще могат да гласуват на изборите за български парламент на 11 юли. Според нея за това вина носят Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова и народните представители от техните партии и коалиции, които в услуга на ДПС гласуваха да отпадне ограничението от 35 избирателни секции в държави извън ЕС, което патриотите бяха извоювали именно, за да ограничат манипулирания вот от Турция.

Вчера патриотите протестираха пред централата на ДПС по повод скандалното посещение и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция. От името на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, чрез организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и заместник-председателя на Организацията и съпредседател на Коалиционния съвет Искрен Веселинов, беше внесен сигнал до Главния прокурор на Р България Иван Гешев. В сигнала патриотите настояват прокуратурата да забрани и заличи антибългарската партия ДПС.