Мария Цветкова, ВМРО: В Ямбол традициите се съхраняват и огънят на българщината гори

Избираме българското, съхраняваме родното!

За ВМРО популяризирането и съхраняването на българските традиции, фолклор и обичаи са кауза.

Водачът на листата с кандидати за народни представители на ВМРО в 31 МИР Ямбол Мария Цветкова написа във Фейсбук:

„Гордея се, че в Ямболския край традициите се съхраняват и огънят на българщината гори!

За мен беше удоволствие, че заедно със съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, наши съмишленици от ВМРО и кандидати за народни представители присъствахме на празника на традиционната тракийска баница в Елхово.

Насладихме се на чудесните фолклорни изпълнения на ансамбли от района, на уменията на майсторите на разнообразни баници от елховския край, които ги приготвяха на място, както и на красивите носии и изделия, които представят бита и културата на региона.“

Избираме българското! Подкрепяме българските производители и местни занаятчии! Съхраняваме родното!

Това написа Мария Цветкова, след като със своите съмишленици от ВМРО уважиха и празника на традициите и занаятите в село Генерал Инзово. Те разгледаха ателиета за тъкане и бродиране, изработване на накити, изложение на носии и си купиха по нещо от щандовете на местни производители и представители на старите занаяти. 

Сред основните приоритети на Мария Цветкова са доходите на хората и мерки за справяне с шоковата инфлация и високите цени на тока и газа, запазване на семейните ценности, финансова подкрепа за родителите, които работят и имат образование, увеличаването на бюджета за култура и съхраняването на културно-историческото наследство на Ямбол.

Подкрепете ВМРО – Българско национално движение в 31 МИР Ямбол с номер 5  

Купуването и продаването на гласове е престъпление