Мариета Сивкова: А сега накъде?

А СЕГА НАКЪДЕ!?
Нинова беше ценна за БСП, когато единствена, категорично се противопоставяше на Борисов. Тонът и поведението и бяха подходящи за лидер на партия, която е явна опозиция и алтернатива на герберското, корумпирано управление.
Затова тя имаше безрезервната подкрепа на левите хора и спечели в прекия избор за председател на БСП.
Имаше и моята пълна подкрепа.
Но същия тон да държи и на президента Румен Радев, това е неприемливо и грешка. Тук сбърка. Президентът не е лидер на една от многото партии, а пряко избран от народа. Като опитен политик, тя трябва да сдържа емоциите си и да прецени, че насреща има не само истински, уважаван генерал, но и важна личност, с която заедно стоят в ляво. С отношението си към президента, тя злепостави БСП.
Президентът Радев е силна фигура и обединяващ фактор.
За БСП е важно да е водеща сила в ляво обединение, а не притурка към десни проекти. Президентът е партньор, а не противник. Може да е вярно и да е „на върха на езика“ и, но трябваше да си замълчи, а тя директно го обвини в реваншизъм.
Служебният кабинет може да е „анти- Нинова“, но не е “ анти- БСП“.
Напоследък при Нинова надделява личното его, сякаш няма правилна преценка за позиционирането на партията, а това не е полезно за БСП.
Въпросът е : накъде води партията?!
За да стигне до тук, причината не е само в нея. Подкрепя я тясното и обкръжение, членовете на ръководството, които с удобно/угодно поведение позволиха партията да се управлява, на практика, еднолично.
Нинова е преуморена от битки и и трябва почивка!