“Майстори“ на ямболска сцена

Спектакълът на Драматичен театър Ловеч – „Майстори“ гостува в Ямбол на 12 февруари

         Пиесата „Майстори” е написана през 1922 г., а пет години по-късно вече е представена на сцената на Народния театър. Веднага след това, освен в цяла България е поставяна и в Белград, Загреб, Прага. Авторът й Рачо Стоянов се радва на успеха й още приживе. 

         И досега „Майстори” е определяна като най-играната и популярна българска пиеса. Вариантът, който ще бъде представен в Ямбол на 12-ти февруари, е дело на режисьора Бойко Илиев. В неговия прочит на преден план излизат старите  неразрешени в миналото тайни, които разрушават спокойствието в семейството на Милкана и Найден. Майсторското съревнование между Живко и Найден е надпревара не само в резбарския занаят, но и за сърцето на младата жена. Елен Колева в ролята на Милкана, неведнъж споделя възхищението си от поетичността на текста и колко голямо предизвикателство е бил той за нея. Благодарение на режисьора, казва още актрисата, ние успяхме да концентрираме енергията си, да не се разпиляваме, за да достигнем максималната  сила на емоциите, без които не може в тази пиеса.

         Билетите за „Майстори” вече са в продажба на касата на ДТ „Невена Коканова”, а представлението ще бъде на 12-ти февруари от 19.00ч. в залата на общината.