Майстори на спорта дават старт на лекоатлетическия крос „Ямбол-рън”

Под знака на 100-годишнината на ямболската лекоатлетика ще премине четвъртото поредно издание на лекоатлетическия крос „Ямбол-рън“ 202, сподели заместник-кметът Енчо Керязов днес на пресконференция в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. Самият той обяви, че също ще се включи в надпреварата и пожела късмет на всички участници.

Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков също призова  повече граждани да се включат в състезанието, защото то е вълнуващо, интересно и на него можеш да премериш сили с истински спортисти.

Антон Бонов, секретар на Българската федерация по лека атлетика, благодари на община Ямбол за помощта, която оказва при провеждането на „Ямбол-рън“. Той добави, че очаква рекорден брой състезатели от България и света да се включат в тазгодишното издание на кроса.

Заслужилият треньор на спорта Йордан Атанасов и заслужилият майстор на спорта Тотка Тодорова, които са и почетни граждани на Ямбол, споделиха с присъстващите в залата ученици от Спортното училище „Пиер дьо Кубертен“, техните учители и спортисти от ямболските лекоатлетически клубове как са стигнали до шампионски титли и любопитни истории от историята  на ямболската лека атлетика.

Утре „Ямбол-рън“ продължава със семинар и занимания по детска атлетика. В събота, 23 март, в Градския парк ще се проведе  лекоатлетически пробег за всички желаещи, родени преди 2010 година. От 11:00 часа на 23 март на лекоатлетическата писта на стадион „Тунджа“ в Ямбол ще се проведе състезанието по трибой „А1 атлетика за младежи“, в което ще вземат участие картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, родени в годините от 2011 до 2013 включително. В неделя началото на масовия пробег е от 10 часа на входа на парк Боровец.

Пълна програма за „Ямбол-рън“ 2024 може да видите в сайта на община Ямбол.