Лятно училище по плуване

На 01 юли 2019г. стартира лятната обучителна програма на БЧК – Ямбол  „Лятно училище по плуване”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК – „Синьо лято“, осъществявани през лятната ваканция за учениците.  

       Програмата се реализира за девета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, познания за безопасно поведение във и около водата, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. В програмата са предвидени занимания за запознаване на децата и техните родители с елементарни способи за оказване на първа помощ.

       Общия брой на заниманията е двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани треньори и обучители.

       След приключване на обучителната част ще се проведе заключително занимание с демонстрации на наученото от децата пред родители и гости.

       За всички 44 деца, включени в програмата са предвидени грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване” на БЧК – Ямбол, образователни книжки на тема водна безопасност и подаръци.

     ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ