Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм

Ямболската червенокръстка организация извършва подбор на деца на възраст между 7 и 11 години, за обособяване на допълнителна група от 12 деца, за обучение във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“.    

      Общата продължителност е двадесет занятия, които ще се провеждат всеки делничен ден, през периода  21 юли 2022г. – 17 август 2022г., за времето от 10:00ч. до 11:00ч., на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол.

      След приключване на обучителната част, ще се проведе заключително занятие със състезателни игри и демонстрации на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа помощ при воден инцидент.

       Програмата „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“  има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

        

        Лице за контакт и повече информация: Добриела Праматарова – специалист в БЧК-Ямбол, 0886 344 250.

 

                                                      ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ