Лицата на Ямбол: Тони Герганов

Тони Герганов е роден в Ямбол. Завършил е музикална паралелка в ПГ „Васил Левски”, а по-късно и висше образование в СУ „СВ.Климент Охридски” със специалност „Музика” . Композира, пее, свири на пиано. Вече има пет свои песни. В момента работи по албум с изцяло авторска музика, който се очаква да излезе през следващата година.

Здравей! Какво видя днес в огледалото?

– Здравей! Видях момчето с големите мечти и очаквания към себе си.Всеки ден подарен от Бог е шанс да преоткриваме себе към към по-доброто Аз.

  • Суетен ли си?
  • За мен е важно да изглеждам добре, но не и най-важното!Слагам на първо място моята вярав спасителя Исус Христос, до колкото мога да вървя по правилния път и да избягвам изкушенията, които дърпат хората назад. Добрата новина е, че никога не е късно човек да се промени.

  – Къде искаш да си сега?

– Вярвам, че има неща, които са писани и те се случват тогава, когато трябва. Важно е да бъдем търпеливи и благодарни за това, което имаме тук и сега.

– Какво те вдъхновява?

-Мога да бъда вдъхновен от най-различни неща, като например природата.Разбира се, изкуството винаги ме е вдъхновявало, то ми дава възможност да изразя себе си със езика на музиката –  най-великият език.

– Какво те кара да се усмихваш?

– Добрите постъпки, доброто отношение един към друг, когато можеш и помогнеш, винаги носи усмивка. Да направиш нещо малко, но за някой друг.

– С какво не се разделяш?

– Никога не бих се разделил с музиката, тя и аз сме едно цяло и когато съм на сцена за мен е празник.

– Последната книга, която те грабна?

– Определено препоръчвам книга, която преобръща животи, която носи пламък на надежда, книгата се казва “Седем решения, които ще променят живота ти СЕГА“. Самото заглавие говори много, а авторът е пастор Максим Асенов силно препоръчвам тази книга на всеки.

– По-емоционален или по-рационален?

– Аз съм изключително емоционален, което може би ми дава по-добра възможност за изразяване в музиката. Случва се често да се разчувствам дори на филми. Това е нещо, което е заложено в нас, при някой повече при други по-малко.

– За какво не ти стига времето?

– На този етап времето ми стига, защото знам какво искам и знам как да го постигна.

– Какво би променил около себе си?

– Смятам, че вече направих голямата стъпка към промяната, а тя е да се доверя на Бог и просто да се насладя на това, което е отредил за мен.

– Най-голямото ти изкушение е …

– Най-голямото ми изкушение е музиката, не мога без нея, тя е моят живот!

– Мечтаеш за …

– Сигурно няма да ви изненадам, но мечтите ми са свързани с музиката. Искам някой ден да направя голям самостоятелн концерт, а защо не и концерти. Вярвам, че всичко ще се нареди с времето. Под душа обичам да слушам музика.

– По душа си…

– Добър човек със силна вяра и взискателен към всичко, включително и най-много към себе си.

– Музиката е…

– Музиката и аз сме едно цяло, никога не ми се е случвало да си задам въпроса какво искам да правя- аз просто го знам, винаги съм го знаел.Музиката е моя живот!