Лицата на Ямбол: Иван Андонов

   Той е Иван Андонов.  Възпитаник на  ГПЧЕ „Васил Карагьозов“ – Ямбол , випуск 2015. Завършва  Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, със специалност „Изпълнителско изкуство – поп и джаз пеене” с преподавател ас. Петър Салчев. Възпитаник  на Студиа по изкуствата „Белканто“  в Ямбол с вокални педагози Мариана Андреева и Божидара Божилова. През 2020г. се обучава по програма „Еразъм” в град Триест, Италия със специалност „Джаз пеене” с преподавател Даниела Спалета.  Тази година завършва  магистратура отново с поп и джаз пеене в АМТИИ и втора специалност – класическо пиано с преподавател доц. Зорница Петрова. Вокален педагог  в две частни школи в Пловдив.

– Какво видя днес в огледалото?

– Видях един отдаден на изкуството човек, който непрестанно се стреми да върви напред и да се усъвършенства.

– Суетен ли си?

– Не. По-скоро имам нужда от повече увереност в себе си, но смятам, че съм по-добрата си версия , когато съм здраво стъпил на земята.

– Къде искаш да си сега?

– Вярвам, че съм на правилното място в правилния момент. Старая се да оценям пътя си такъв какъвто е и да не насилвам нещата.

– Какво те вдъхновява?

– Вдъхновяват ме изкуство, личности, истории, места.

– Какво те кара да се усмихваш?

– Това, че се събуждам всеки ден и правя това, което обичам.


 – С какво не се разделяш?

– С музиката.

– Последната книга, която те грабна?

– „Мисли като монах“ от Джей Шети.

– По-емоционален или по-рационален?

– Ако ми бяхте задали този въпрос преди 6 години може би щеше да е първото. Но сега бих казал, че до известна степен успях да постигна баланс между двете. Когато се налага съм емоционален.

– За какво не ти стига времето?

– Винаги съм обичал езиците и бих искал да науча още един чужд език, може би италиански, но за жалост на този етап нямам необходимото време.

– Какво би променил около себе си?

– Вярвам, че нещата са такива каквито трябва да са на този етап, но бих искал да стана по-състрадателен към себе си, защото понякога забравяме, че ние също имаме нужда от това, което проектираме навън. Знам, че съм изключително упорит и понякога това ме кара да забравям, че също съм човек и имам нужда от спокойствие и тишина в определени моменти. Не е необходимо абсолютно всеки ден да надхвърлям възможностите си. Ако можех да променя нещо в глобален аспект, може би бих искал да насоча вниманието на хората вътре към самите тях, да бъдат по-съчувстващи и разбиращи. Често сме погълнати от материалния свят и забравяме, че човешката психика всъщност е едно от най-важните неща.

– Най-голямото ти изкушение…

– Суши.

– Мечтаеш за…

– Да пътувам повече и да срещам различни хора, с различни истории и светоглед.

– По душа си…

– Човек на изкуството.

– Трите думи, които те описват …

– Целеустремен, артистичен, себекритичен.

– Музиката за теб е …

– Начин да се потопя в различни светове, различни усещания и да поддържам изкуството в мен живо. Не бих могъл да си представя да няма нищо свързано с изкуство около мен. Монотонността ме убива.