Лицата на Ямбол: Георги Кючуков

    Той е Георги Кючуков, на 35 години. Завършил  Математическа гимназия „Атанас Радев“. Гордее се, че е роден и отраснал в Ямбол. 
    Преди 5 години се „намират“ с комедията и от тогава  пред разнообразна публика се е представил в над 20 града в България. Имал е своя рубрика в радио „Енджой“, а по думите му тепърва предстоят още интересни неща. 
 
 
-Здравей! Какво видя днес в огледалото? 
-Видях  малко недоспало лице, и трябва бързо да се събуждам. И, че човекът в огледалото днес трябва отново да се надскочи и предизвика, да се усмихва и радва повече 🙂 
 
– Суетен ли си? 
-Каквото и да кажа, ще излъжа малко. Средно суетен съм, харесвам се със сако и панталон, но мога да изляза и по анцуг, ако не е много светло( шегувам се). 
 
-Къде искаш да си сега?
-След толкова престой вкъщи, искам да съм навсякъде. Искам на плажа, да играя табла и да се радвам на вълните. Искам на планина, да усетя някой водопад или красива гледка. Искам и в парка. Абе, навън да е 🙂 
 
– Какво те вдъхновява? 
-Животът! Всяка една ситуация, ако я усетиш и видиш както трябва, може да ти е вдъхновение. И лошото и доброто, ако са правилно мотивирани в главата ти, стават страхотни учители и източник на забавни истории, в моят случай 🙂 
 
– Какво те кара да се усмихваш?
– Вкусната храна, усмивките на другите хора, хубава песен, да ме хване за ръка хубава жена. 
 
– С какво не се разделяш? 
-Портфейла си, че без него няма и как да изляза 😀 И желанието за добро прекарване. 
 
Последната книга, която те грабна? 
-Сборникът „Омнибус“ на Филип К. Дик. Страхотен фантаст, с нестандартно мислене. Изключително добре преплита човешкото с машините. 
 
По-емоционален или по-рационален?
-Определено много емоционален. Това ми е и положителна и отрицателна черта. Не винаги добър съветник, но понякога пък ти дава нови хоризонти тази импулсивност. Определено не съм прагматик човек. 
Мога да реша, че ми се яде сладолед в Созопол, и да намеря начин още същият ден да стигна. 
 
За какво не ти стига времето? 
-Мен никога не ми стига времето за нещо. Понеже правя много неща, и всеки път си мисля, че ще свърша всичко наведнъж, обикновено излиза съвсем различно нещо по средата на деня, и целият план заминава на кино 🙂 Но пък така винаги ми е интересно, не се питам какво да правя, и да скучая ли 🙂 
 
– Какво би променил около себе си? 
– Бих искал малко да се успокои всичко. Живеем в доста тревожни времена, хората са станали сприхави, малко дръпнати, лесно се отказват, не искат да инвестират чувства, всеки си пази някакво лично пространство с цената на всичко. Малко да спре да го мислим толкова, включително и на себе си го казвам, малко да се оставим на нещата, и да видим какво ще стане. Живеем твърде малко, за да си казваме всеки път, че не трябва да се бърза, или, че има време. Все някакви граници и срокове си поставяме. 
 
Най-голямото ти изкушение е … 
-Храната. Просто ми е ужасна слабост. Мога да ям до припадък, стига да ми е вкусно. А това не е много добре, и гледам някак да се въздържам вече. 
 
Мечтаеш за … 
– За много неща. Искам да извървя Камино, да се науча да готвя поне три национални кухни, да мина с колело или с каквото и да е България по цялата и граница, да плавам, да правя пури в Куба. Абе, много искам с две думи. 
 
– По душа си… 
– Би ми се искало да кажа романтичен, но май малко си го прибрах в себе си това. Надявам се да съм добър. На моменти съм малко тъжен, но при всички хора, които се занимават с комедия това го има 🙂 
 
– Трите думи, които те описват са …  
– Забавен, искащ, надяващ
 
Комедията е …
-Моят живот. И нещо задължително за всеки. Тя начин да оцелееш психически в този луд свят, в който сме.