Лекоатлетите на „Тунджа“ с нови отличия

Отборът на КЛА“Тунджа “  – Ямбол спечели бронзова купа и се класира на почетното трето място  на  лекоатлетическия турнир “Купа Руен“ за мъже и жени. Пред лекоатлетите на Ямбол останаха само отборите на  “Супер спорт“ Варна и домакините СК “Европул“ Бургас. Турнирът се проведе на тартановата писта на стадиона в гр. Руен. Организатор беше СК „Европул“ със съдействието на община Руен и БФЛА. Участие в състезанието взеха атлети от 22 отбора в страната, а гост беше Диан Драшков, спортен директор на БФЛА. 

Принос за третото място на ямболския клуб даде една от изявените му състезателки Полина Тодорова. Тя завърши надпреварата със златен медал на 400 м. и бронз на 100м. Поли все още държи и рекорда на 400м на турнира. 

 За престижното класиране принос дадоха и Виктория Георгиева с  бронз на неспецифичната за нея дисциплина 1500м . Деница Георгиева на 100 и 400 м и Георги Хаджиколев на 400 и 1500м, които се класираха в шестицата, също допринесоха за успеха на отборното класиране.

 На състезанието присъстваха и състезателите на клуба от  по-малките възрасти, които направиха контролна тренировка под ръководството на треньорите Галина и Йордан Атанасови.