„ЛЕВИЦАТА!“ в Ямбол с подписка и протест срещу изграждането на бази на НАТО в региона

„ЛЕВИЦАТА!“ в Ямбол инициира подписка и протест срещу изграждането на бази на НАТО край Ямбол, обявиха пред медиите местните водачи на АБВ и „Изправи се България“ Здравко Златаров и Мими Караколева.

Протестът е насочен срещу предложението на военния министър Тагарев да бъде създаден многонационален дивизионен щаб на НАТО в района на Ямбол /Кабиле и Безмер/. Идеята е от щаба да се ръководят две български бригади и многонационална бойна група, както и при необходимост още сили и средства. Тези бригади ще съставляват една дивизия. Военният натовски проект включва изграждане на допълнителна инфраструктура, която да поеме бойните машини и съоръжения и личен състав до 8 500 човека.

ЛЕВИЦАТА! предупреждава, че с разполагането на бойни формирования в региона, Ямбол и областта попадат в зоната на повишен риск от потенциални военни действия и призовава народните представители от региона да предприемат адекватни действия, в интерес на гражданите.

ЛЕВИЦАТА! прикани съгражданите си в Ямбол на протест на 9 август срещу разполагането на натовски бази в региона. Там ще стартира и подписката срещу начинанието на Тагарев.