Късметлия от Тополовград спечели смартфон

Илия Деведжиев спечели смартфон от лотарията на НАП с регистрацията на касов бон за 10.20 лв. Сумата е похарчена в близкия магазин за зареждане на хладилника. До момента късметлията е регистрирал над 2000 касови бележки, за събирането на които помага цялото семейство. Деведжиев е по професия механик на минни съоръжения, обича да пътува из страната и да търси красиви кътчета, затова спечеленият телефон ще запечатва спомените му. Новият смарт телефон наскоро беше представен на българския пазар и е с впечатляващи параметри – 8-ядрен процесор и 4 GB RAM. Телефонът има двойна предна камера за селфита, както и внушителна 16-мегапикселовата задна камера.Илия Деведжиев смята издаването на фискални бонове за задължение на търговците, но контролирано от гражданите. Продължава да играе за голямата награда. Припомням, че касова бележка за 0,05 лв. е фискалният бон с най-ниска стойност, регистриран досега за участие в Лотарията с касови бележки на НАП.
Тази година късметлиите в играта на данъчните ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите могат да следят последните новините около играта, както и да задават своите въпроси.
Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.