Курсове за водни спасители

      Продължава подготовката на кандидатите за водни спасители от двете квалификационни степени на БЧК: „Воден спасител на плувен басейн и водни паркове“ и „Воден спасител на открити водни площи и море“, организирани от БЧК – Ямбол. Формата на обучение  е интензивна, като се провежда в Националния учебен център на БЧК в град Созопол,  на общинският плувен басейн в града и на плажа.  

      Бъдещите водни спасители усвояват знания и практически умения за спасяване със и без спасителни средства, подход към пострадал, алгоритъм на действията по оказване на първа помощ при воден инцидент и др.,  съгласно утвърдената учебна програма.  

      Обучението се осъществява от Васил Загорчев – квалифициран инструктор по водно спасяване и д-р Георги Манчев – лекар – анестезиолог, като ще завърши със заключителен изпит пред комисия, в чийто състав е представител на Дирекция „Водноспасителна служба“ към БЧК.

      Подготовката на кандидатите за водни спасители се осъществява при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.                                                                

                    ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ