Кукерите от Бояново организират кукерски празник в селото

За седма поредна година ще се проведе кукерски празник на площада в Бояново. Празникът се превърна в традиция, след като шест поредни години Общинският кукерски празник се провеждаше именно в Бояново.

Тази година „бояновци“ останаха изненадани от решението на Община Елхово да премести традиционният празник от площада в Бояново – на централният площад в Елхово.

Кукерите от Бояново организираме Седми кукерски празник – Бояново 2017, в които участие ще вземат едни от най-красивите кукерски групи от югоизточна България.

В 09:30ч. на 18.03.2017г. /събота/ от централната автобусна спирка в Бояново ще тръгне дефилето на кукерските групи, което ще премине през централната улица и ще завърши на площада, където ще се проведат кукерските игри.

Официалното начало на празника ще бъде дадено в 10:00ч.

Всички групи ще бъдат оценени от жури, като кукерската група от Бояново няма да участва в класирането.

Българските обичаи и традиции са ни предадени от десетки поколения назад. Предадени са ни, за да ги пазим, уважаваме и предадем, за да съществуват и след нас!

За всички присъстващи ще има безплатно 100 литра наливно, бълраско вино до изчерпване на количествата.

Ние, кукерите от Бояново каним всички жители и гости на Област Ямбол да се насладят на уникалните,красиви кукерски танци и ритуали на всички групи участващи в празника.

Елате заедно да празнуваме и да се радваме, че българските традиции са живи и днес!