Кръводарителска акция по повод 5 декември – Международен ден на доброволеца

       Промоционална кампания и акция за доброволно и безвъзмездно кръводаряване организира Ямболската червенокръстка организация, по повод отбелязването на Международния ден на доброволеца – 5 декември.

       Инициативата е осъществена в партньорство с ръководството и ученици от XII клас на ПГ по икономика „Г. С. Раковски“ и Отделението по трансфузионна хематология (ОТХ) към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и премина под мотото „Заедно можем повече!“.

       Основната цел бе, да се популяризира значимостта на идеята за безвъзмездно кръводаряване, като хуманен акт и проява на солидарност към всички нуждаещи се от кръв и кръвни продукти.

        Успоредно с акцията по кръводаряване, учениците проведоха информационна кампания сред своите връстници, а част от тях се включиха, като кръводарители за първи път. Кръв дариха още Йордан Колев, директор и Мария Георгиева, зам.-директор на училището.

        Областната организация на БЧК – Ямбол благодари на ръководството на ПГ по икономика „Г.С. Раковски“ – Ямбол и учениците от XII клас, на д-р Биана Микова, началник на ОТХ – Ямбол и екипът на отделението, участвали активно в подготовката и осъществяването на инициативата и на кръводарителите, които се отзоваха, за да дарят част от себе си в името на живота!

 

 

 

                               ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ