Кръводарителска акция в Община „Тунджа“

За шеста поредна година, по инициатива на Общински съвет на БЧК – Тунджа, с подкрепата на Областния съвет на БЧК – Ямбол, Община „Тунджа“ и отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ „Св. Пантелеймон”, се проведе кръводарителска акция, посветена на Световния ден на доброволния кръводарител.

За поредна година служителите от община „Тунджа“ кръводаряват за благородната кауза, доброволно и безвъзмездно, както са го правили и до сега. Това е показателно за доказалото се във времето добро сътрудничество между общината и Българският червен кръст.

Сред десетте кръводарители бяха общинският съветник Йордан Йорданов и младши експертът Иван Георгиев, който дари кръв за път.

Същия ден, от 15.00 ч., всички безвъзмездни кръводарители от община „Тунджа“, включили се в кампанията получиха грамота за проявената съпричастност и милосърдие.

Гост на церемонията беше д-р Таня Даскалова – член на Областния съвет на БЧК – Ямбол.

Грамотите за проявената съпричастност в кампанията „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА” бяха връчени от кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

Приканваме всички жители и гости на община „Тунджа“, да се включат в кръводарителската акция „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“.

Кръводаряването е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност към всеки, който страда от тежко заболяване или е пострадал при инцидент.