Кристиан Вигенин: БСП има амбиция за промяна на посоката в управлението на страната

“ БСП работи по места за популяризиране на платформата „Визия за България“,  която ще бъде в основата на предизборните послания на Левицата“, съобщи на пресконференция в Ямбол днес народният представител  Кристиан Вигенин. Заедно с него беше и колегата му в парламента Николай Пенев, областният лидер Митко Андонов и председателят на общинската организация в Ямбол Катя Георгиева. 

   По думите на Вигенин БСП е редуцирала присъствието си в Народното събрание и е насочила внимание към срещите с хората в цялата страна, за да представи своя нов програмен документ и да заяви амбицията си да направи промяна в посоката на управление на страната. „Срещите с гражданите ни дават изключително полезна информация за настроенията сред тях, за очакванията им и доколко „Визия за България“ отговаря на техните искания“, коментира още той. От първите срещи в страната вече са дошли и адекватни предложения в различни области – образование, здравеопазване, земеделие. В Ямбол и областта депутатите от столетницата ще бъдат през ноември. 

    Ден преди пресконференцията е проведена среща и с общинските съветници на БСП в цялата област. На нея са разгледани както действията на парламентарната група, така и местните проблеми на съветниците и техните инициативи за решаването им. Даваме си сметка, че в общините, където имаме наши кметове подкрепата от държавата е минимална“, категорични са социалистите. Те се разграничават от сегашното статукво и обещават, че според възможностите си ще се опитат да се противопоставят чрез повече приемни за гражданите и изваждане на светло злоупотребите на управляващите.