Кристиан Вигенин: БСП първа обяви водачите на листи за предстоящите избори

БСП е първата политическа сила, която обявява своите водачи на листи за предстоящите парламентарни избори, подчерта на пресконференция в Ямбол Кристиан Вигенин и уточни, че Националният съвет в събота окончателно ги е одобрил с онлайн гласуване и е определил местата на гражданската квота и на коалиционните партньори. За област Ямбол местата на гражданските квоти са трето и четвърто място от общо осем.

Кристиан Вигенин съобщи, че най-младият водач на листа от БСП е Явор Божанков на 31 г. във Велико Търново, като се пошегува, че все още държи „рекорда“ за най-млад водач, защото през 2005 г., когато оглави листата за народни представители от БСП в Ямбол е навършил 30 г. по време на кампанията. Най-възрастният водач е Велизар Енчев на 68 г. в Хасково. 7 от водачите са нови лица, 23 имат парламентарен опит. Ямболският депутат подчерта, че Ямбол ще продължи да има силно лоби и в следващия парламент, защото роденият тук предприемач Петър Кънев също запазва водачеството си в област Бургас.

Кристиан Вигенин изтъкна, че желанието му е било да води листата на БСП в Ямболски избирателен район, защото с опита му от последните 4 години може да бъде още по-полезен в следващия мандат на областта. Той благодари на всички общински организации на БСП, които на техния най-висш форум – общинските конференции, са взели решение да го предложат и подкрепят като водач на листата.

До края на тази седмица предстои областните съвети на БСП да подредят и целите листи на кандидатите за народни представители, а процедурата изисква Националният съвет на левицата да ги одобри.

Кристиан Вигенин подчерта, че ще водят позитивна кампания с конкретни предложения за страната и за областта, за да могат гражданите да знаят за какви политики гласуват.

На пресконференцията присъстваха и областният председател на БСП Митко Андонов и общинският председател на БСП – Ямбол Катя Георгиева.

Митко Андонов изтъкна, че за тяхна чест за водач на листата в Ямбол е одобрен зам.-председателят на БСП и с него Ямболска област ще бъде представена достойно в следващото Народно събрание, защото Кристиан Вигенин е доказал с работата си, че отстоява позиции и ще направи всичко възможно за поставяне и решаване проблемите на региона.

Пресцентър