Криминални престъпления

Вчера, три възрастни жителки на Елхово са били измамени с общо около 11 000 лева. И трите повярвали в един от най-използваните от измамниците сценарий- „съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. В обедните часове потърпевшите получили обаждания по телефона от непознати мъже, представили се за полицай или прокурори с фамилия Иванов. В разговорите те били заблудени, че ще съдействат за залавянето на престъпници, действащи на територията на града. Спазвайки дадените указания две от потърпевшите оставили събраните от тях пари до контейнери за смет, в близост до домовете си, а третата ги хвърлила през тераса на жилището си.  По-късно разбрали, че са станали жертви на телефонни измамници и сигнализирали в полицията. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

Напомняме на гражданите:

Не давайте пари, поискани по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не се доверявайте и не предоставяйте т лични данни на непознати! При подобно обаждане, първо се свържете с ваши близки и сигнализирайте на тел. 112.

 

Служители от РУ Ямбол разследват домова кражба. Вчера в полицията е постъпил сигнал от 54-годишна жителка на града, за това, че за времето от 07:00 ч. до 20:00 ч. на от жилището й на ул. „Г. С. Раковски”, е извършена кражба на около 2600 лева и чифт златни обеци. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.