Криминални престъпления

В РУ Ямбол е постъпило заявление от 53-годишен жител на града, че за времето от 26 февруари да 13 март, след взломяване врата на избено помещение, находящо се в жилищен блок на ул. „Д.Благоев” е извършена кражба на зарядно устройство за акумулатор, кабели за електрожен, комплекти инструменти и други предмети. На местопроизшествието е извършен оглед,  образувано е досъдебно производство.

 

Снощи в РУ-Ямбол е постъпило заявление от възрастна жителка на града, станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че около 15:20 ч. получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за доктор, който й съобщил, че на нейна близка е направена спешна операция и трябва да се платят  28 000 лева. Жената се усъмнила в получената информация и прекъснала разговора. Малко след това се обадил друг мъж, който се представил за полицейски служител и я помолил да съдейства при задържането на телефонни измамници, като даде колкото има пари. Така въведена в заблуждение потърпевшата хвърлила през терасата 3960 лева на непознат.  Часове по-късно разбрала, че е измамена и се обърнала за помощ към полицията. По случая в РУ – Ямбол е образувано досъдебно производство.

Призоваваме гражданите в никакъв случай да не изпълняват указания, в които се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Да не се доверяват и не предоставят лични данни на непознати! При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, да опитат да се свържат с близките си и да потърсят информация и помощ, като се обърнат  към местното Районно управление  на МВР или сигнализират на тел.112.

 

Служители от РУ -Ямбол разследват кражба на гуми от МПС. Сигнал за престъпното деяние, извършено в комплекс „Гр.Игнатиев“, е постъпил в полицията в ранните часове на 14 март. На место произшествието е извършен оглед. Установено е, че чрез демонтаж са отнети три гуми с алуминиеви джанти от лек автомобил „Опел Тигра”. Размерът на нанесената щета е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.