Концерт на Цветомира Гицова и Камерен оркестър „Дианополис“ с гост-диригент Иван Янакиев

Почитателите на класическата музика в Ямбол ще се насладят на концерт на Камерен оркестър „Дианополис“ и сопраното Цветомира Гицова, който ще се състои на 21 март от 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. В програмата ще звучат произведения на Вивалди, Хендел, Менделсон, Верди, Пучини, Григ, Черкин и други известни композитори.

Гост-диригент е Иван Янакиев, ръководител на Български камерен оркестър –Добрич. Маестро Янакиев е един от най-перспективните и талантливи млади диригенти в България. Той е завършил Музикалната академия в София със специалност „Хорово дирижиране“. Работил е на свободна практика, като успоредно с това е бил дисертант към Института за изследване на изкуствата на БАН, сътрудник в музикалния отдел на Тиролския фестивал в Ерл, Австрия, управител на Фондация „432 херца“ и диригент на едноименния оркестър, който е негов личен проект.

Цветомира Гицова е добре позната на ямболската публика. Талантливата певица се е изявявала двадесет години в Музикалния театър „Драган Кърджиев” – Ямбол, сега е солист на Камерен ансамбъл „Дианополис”.

Гицова е завършила Средно училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” – град Стара Загора. Висшето ѝ музикално образование е от Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив – специалност „Солово и класическо пеене“.

Цветомира Гицова е пяла с Видин Даскалов и с други звезди на оперетата – Арон Аронов, Ной Николов, Хермина Михайлова. Тя е носител на наградата „Сребърен герб“ на Ямбол.

Билети за концерта се продават в Културно-информационен център „Безистен“.