Концерти на Тото, Папи Ханс, дует „Ритон“ и ансамбъл „Българе“, двудневен уличен фестивал, автокино и градче на National Geographic Kids са част от празничните събития за Деня на Ямбол

Тази година Ямбол ще посрещне своя празник на Свети Дух с поредица от интересни събития и в компанията на любими звезди на българската музика.

Надяваме се, че в програмата, която Община Ямбол е подготвила с голямо желание, и малките, и големи жители на нашия град ще успеят да намерят своето събитие и място, което ще искат да посетят.

Празничният дух ще завладее Ямбол от 6 до 24 юни, а началото на програмата ще бъде поставено от Театралните празници „Невена Коканова“ с гостуващи спектакли на водещи театри в страната.

На 8 юни, сряда, в 21:00 часа любителите на киното ще могат да посетят безплатно автокино на открито – на паркинга между магазините „Практикер“ и „Технополис“, за да видят хитовия филм на Мартин Макариев „В сърцето на машината“. Гости по време на прожекцията ще бъдат любими актьори от филма.

Хората, които искат да чуят хитове на любими български изпълнители, ще имат възможността да посетят три концерта!

На 10 юни, петък, в 21:00 часа ще започне концертът на Тото, Папи Ханс и Нели Петкова. На сцената в Ямбол ще се качат едни от най-популярните певци, любимци на младото поколение. Водещ ще бъде Драгомир Драганов.

На 11 юни, събота, в същия начален час, публиката ще посрещне Катя и Здравко от дует „Ритон“. Концертът е част от турнето на дуета по повод 45 години на сцена.

Специален подарък за Деня на Ямбол е музикално-танцовият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ с участието на Петя Панева, който ще започне на 13 юни в 21:00 часа. Жителите на града ще имат възможност да се насладят на спиращата дъха хореография на ансамбъла и на таланта на певицата Петя Панева, победителка в шоуто „Гласът на България“ – 2021. Уникалният спектакъл е посветен на Ямбол и ще бъде представен само в нашия град. Събитието ще завърши с традиционната празнична илюминация.

За първи път в Ямбол, на 10 и 11 юни, ще се проведе и двудневен фестивал на уличните изкуства 6Fest – Ямбол, 2022 г. В програмата са включени различни и интересни събития, сред които – цирков спектакъл, театър на огъня и сенките, куклено представление за деца и карнавално-танцов парад.

В неделя, 12 юни, Ямбол ще бъде част от националното турне „Клуб „Малки откриватели“ на National Geographic Kids. В Градския парк ще бъде разположено вълшебно градче, което ще подари на малчуганите много емоции и интересни преживявания. Децата ще могат да участват в любопитни активности и да натрупат нови знания чрез игри.

За любителите на спорта Община Ямбол е организирала турнири по стрийтбол и футбол, състезание по плуване, Ролерфест.

Цели три седмици Ямбол ще се превърне в сцена за още много певчески и танцови прояви, а празничната програма и тази година предлага културни и спортни събития за всички.

Пълната програма за Деня на Ямбол, която включва Музикалните празници „Златната Диана“, много изяви на певчески и танцови състави, както и експозиции на изобразително и приложно изкуство, вижте тук: