Концерти и връчване на награди в празничната програма за Деня на Ямбол

Празничните събития от програмата, посветена на Деня на Ямбол, продължават! Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ – Ямбол, носител на Почетен знак „Герб на община Ямбол“ за 2021 година, изнесе емоционален концерт в зрителната зала на Община Ямбол, в който имаше и български песни – „Мома Яница“ и „Ситен дъжд вали“. Народните танци бяха изпълнени от танцьорките на Клуб за български народни танци „Ямболи“ при читалището с ръководители Красимира Бошева и Диана Динева.

В името на група „Пятница 13“, ръководена от Елена Иванова, няма нищо фатално – тя е създадена в един петъчен ден преди 16 години, а изпълнителите тогава били 13 на брой.

Публиката беше запълнила разрешения капацитет на залата, пееше с групата и аплодираше всяко изпълнение.

На концерта присъстваха председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете Михаил Керемидчиев и Васил Александров и общински съветници.

Заместник-кметът на община Ямбол Васил Александров приветства публиката: „Уважаеми дами и господа, имам удоволствието да Ви приветствам с „добре дошли“ на този празничен концерт. Той е подарък за всички Вас по повод празника на града – Свети Дух. Градът, който ни събира, който обичаме, за който вярваме, че ще бъде дом на нашите деца и ние ще работим за неговото развитие.“

Хората в залата чуха обичани руски песни – „Позови меня“, „Конь”, „Ясный сокол“, „Льется музыка“, „За тихой рекою, „Калина“ и много други.

Днес събитията продължават. Годишните награди на Общински детски комплекс – Ямбол ще бъдат връчени в 18:00 часа не в двора на ОДК, а в сградата на комплекса на улица „Търговска“№27 поради лошите климатични условия. Талантливите деца, ученици и учители от ОДК – Ямбол тържествено ще бъдат наградени за постигнати значими индивидуални или колективни резултати от международни, национални и регионални състезания, конкурси или фестивали.

Заради дъжда на закрито ще се проведе и награждаването на победителите в конкурса за рисунка, графика или макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“ на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ – Ямбол ще се проведе в Културно-информационен център „Безистен, а не в зелените площи между площад „Освобождение“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Цар Симеон“, ул. „Търговска“, както беше предвидено.

Пресцентър