Консултативна среща и обучение за ключови ръководни кадри  в БЧК

          На 12 и 13 октомври 2024г., във „Вила Тракия“– с. Симеоново, община Тунджа, се проведе консултативна среща и обучение за представители от ръководствата на  общинските организации на БЧК Ямбол, Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово.

          Основната цел бе организационно укрепване структурите и капацитета на организацията в контекста на предстоящата отчетно-изборна кампания 2024/2025г. в рамките на БЧК. Обсъдиха се насоки за развитие в динамично променящата се среда и възможностите за подкрепа на най-уязвимите лица и общности.

         Представена бе ценна информация и указания за изготвяне на отчетните материали,  основните изисквания за провеждане на общите събрания – процедури, законност, срокове за изпълнение и отчитане, в съответствие с Устава на БЧК и Инструкцията за провеждане на отчетно-изборна кампания 2024/2025г. в БЧК.

         В дискусионна форма бяха обсъдени критериите и механизми за подбор и издигане на червенокръстки деятели на ръководни и контролни длъжности в БЧК за следващият 4-годишен мандат.

         Предстои провеждането на консултативни срещи с дружествените ръководства от петте общински организации на БЧК, за подготовка на Общите събрания, които ще се проведат през периода 25 октомври – 25 ноември 2024г.

           

        ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ