Конкурс за ученическо есе обяви Областна администрация – Ямбол

По повод началото на учебната година, Областна администрация Ямбол организира конкурс за ученическо есе на тема „Образованието не променя света, а хората, които ще променят света“, мисъл на бразилския педагог Пауло Фрейре.

Конкурсът е насочен към учениците от гимназиален етап на обучение, като те ще имат на разположение един месец за изпращане на своите творби.

Журито на конкурса ще бъде в тричленен състав, бившият, дългогодишен преподавател по Български език и Литература, госпожа Снежана Илиева, младият писател Боян Боев, и председателят на журито писателят и носител на най-престижната литературна награда в света “Букър”, Георги Господинов.

“Аз дълбоко вярвам в тази мисъл, която ще бъде тема за есе на конкурса. За мен е много важно децата да посещават училище с желание, със стремеж да се превърнат в умни и отворени към света млади хора, готови да го променят. Смятам, че с тази тема ще ги провокираме да си дадат сметка колко наистина отговорни са те, за бъдещето на всички нас. Много се радвам, че такива професионалисти ще бъдат част от нашето жури! А за Областна администрация Ямбол, както и за мен, като областен управител, е изключителна гордост, че най-превежданият български автор на XX век, Георги Господинов, ще бъде председател на журито на нашия конкурс!”, коментира областният управител, госпожа Биляна Кавалджиева-Димитрова.

Областна администрация приканва всички ученици от гимназиален етап да вземат участие в конкурса, като им обещава обективно оценяване на техните творби и страхотни емоции по време на награждаването на отличените млади творци!