Конкурс за есе

Читалище „Умение-2003“ – гр. Ямбол

Обявява КОНКУРС СРЕД УЧЕНИЦИ

ЗА ЕСЕ НА ТЕМА: „СИЛАТА НА ИСТИНСКИЯ МЪЖ“

От незапомнени времена сме свикнали си мислим, че мъжете са носителите на силата в едно семейство. Вече обаче знаем, че майката и таткото имат различни роли, значи и различни силни страни, с които могат да подкрепят децата.

Пишете свободно, бъдете себе си, вижте какво е за вас силата на истинския мъж и го споделете! Изпратете ни есетата на адрес umenie2003@gmail.com и, ако желаете, всички те ще бъдат публикувани на сайта на кампанията „Да бъдеш Баща“.

Есетата се приемат до 20 ноември 2017 г. Наградите ще бадат обявени на 25 ноември 2017 г. – Международен ден за елиминиране насилието над жени.

Конкурсът се провежда в рамките на Седмицата на бащата 6-12 ноември 2017 г. Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Национална кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на Фондация OAK.

Читалище „Умение-2003“ организира вече пета инициатива в рамките на 2 години за популяризиране ролята на бащите в пълноценното израстване на децата.

Партньори-инициатори на кампанията: Асоциация Родители (координатор), Фондация „Асоциация Анимус“, Български център за джендър изследвания, Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“, Институт по социални дейности и практики, Фондация „Лале“, Национална мрежа за децата, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

За допълнителна информация:

Лице за контакт: Дияна Бончева

Телефон: 046 910 868

Имейл: umenie2003@gmail.com