Кметът на Ямбол се срещна с младите надежди на ямболския баскетбол

Кметът на Ямбол Валентин Ревански се срещна с юношеската формация (до 16 г.) на Баскетболен клуб „Ямбол“. Преди седмица нашите кадети завършиха на престижното четвърто място в силен турнир от Европейската младежка баскетболна лига в словашкия град Лученец.

Момчетата на треньора Милен Костов надиграха категорично „Баскетбол Уелс“ (94:31) и „БСК Братислава“ (72:65), като допуснаха и две загуби с малка разлика в точките (72:75 срещу „Лондон Уориърс“ и 71:74 срещу „CSU ASE“ Букурещ). Двама играчи от ямболския тим се върнаха с индивидуални награди. Даниел Иванов получи приз за най-добър състезател, а Станислав Събев влезе в идеалния отбор на турнира. В състезанието в Лученец са участвали общо девет състава от България, Словакия, Северна Македония, Румъния, Великобритания и Унгария.

„Освен таланта, който имате, за да преследвате успеха, най-важното е да гледате дългосрочно. Най-изявените от вас ще имат предложения от други отбори, но е добре да започнете в ямболския представителен тим. Хубаво е всеки ямболлия да подкрепя своя град. Важно е да бъдете и добри ученици, защото успехът винаги минава и през книгата“, каза Валентин Ревански. Той допълни, че спортът дава много и помага за успешната реализация в живота. „Спортистите са хора, които не се отказват лесно и когато си поставят цели, при добра организация, вървят напред“, посочи кметът на града пред момчетата.

Това е второ участие на ямболските кадети в международни турнири по баскетбол в последните месеци. През лятото младите ни баскетболисти станаха трети на силен турнир в Одрин. Гостуването на момчетата в Словакия стана възможно с финансовата подкрепа на ямболски фирми, граждани, както и от кмета на Ямбол.

Треньорът на отбора Милен Костов и кадетите отправиха благодарност към ръководството на Община Ямбол за съпричастността и възможността градът да представи България в престижния турнир.