Кметът на община „Тунджа“ се срещна с дарителя на църквата в с. Завой

Като има възможности човек, трябва да има и дълг и да го осъзнава, това сподели на среща с кмета на община „Тунджа“ Георги Георгиев дарителят за довършването на православния храм в с. Завой Константин Нинов. Досега той е привел 50 000 лв. по сметката на църковното настоятелство с желание да бъде довършена църквата. В момента се извършва изографисването на храма, предстои да бъде облицована и чешмата.

Това е петата църква в България, за довършването на която е помогнал Константин Нинов. Той разказа на тунджанския кмет, че първоначално помагал на конкретни хора, но подбудата му да дарява за изграждането на православни храмове е, че с тях може да „нахрани душите на хиляди“.

Константин Нинов е убеден, че България ще започне да процъфтява, когато всеки според възможностите си прави това, което трябва, и че ако не си помогнем сами, няма кой да го направи.

Той обясни, че има идеи и желание да помогне още за развитието на село Завой, но първо трябва да бъде довършена църквата.

Общината е в добри ръце, личи си, че сте близо до хората, че правите нещо, сподели впечатленията си от видяното в Завой и от срещата Константин Нинов.

Самият той няма връзка със селото и с Ямболския край, завършил е Немската гимназия в София, живее и работи в Германия, но приема за свой дълг към България да се запази българското и да се съхраним като народ.