Кметът Валентин Ревански се срещна с граждани на Ямбол в приемния си ден

По време на приемния ден на кмета на община Ямбол, граждани представиха пред него своите предложения и проблеми.

„Радвам се, че успях да се срещна както с млади хора, които мислят за развитието на града и инфраструктурата, така и с хора на изкуството“, сподели Валентин Ревански. 

По време на срещата ямболски ученик представи идеен проект за изграждането на велоалеи в района на кръговото движение на улица „Милин камък“.

Кметът изтъкна, че Община Ямбол има концепция на изграждането на велоалеи в града, които да бъдат обособени около небетонираното и облагородено корито на река Тунджа. По този начин ще се осигури преминаването на велосипедисти от квартал „Аврен“ до комплекс „Златен рог“.

Жители от жилищен комплекс „Васил Левски“ отправиха предложение за облагородяване на пространство, намиращо се между няколко от блоковете в квартала. Предстои да бъде направена допълнителна проверка за установяване на подробностите, след като бъде осъществено посещение на място от страна на общински служители.

На срещата беше представена и книга на ямболска писателка, която разказва за възрожденците от Ямбол.

Гражданите, които желаят да се запишат за среща с общинското ръководство, следва да подадат заявление в Центъра за административно обслужване в сградата на Община Ямбол. В заявлението трябва накратко да бъде съобщен въпросът, който гражданите искат да поставят и да предоставят писмени документи по проблема, ако е необходимо и/или разполагат с такива.

Срещите се осъществяват спрямо реда на записване. Представители на ръководството се срещат с граждани по квартали и извън приемния ден, за да бъдат решени бързо неотложни проблеми и въпроси.

 

 

09