Кампания за информираност на обществото за донорството и трансплантацията

По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в партньорство с БЧК, общински и държавни организации реализираха поредица от събития за повишаване на  информираността на обществото за донорството и трансплантацията.

Доброволците на Българския младежки Червен кръст – Ямбол раздаваха на гражданите информационни брошури, включващи въпроси и отговори за донорството и трансплантацията. Доброволците отговаряха на въпросите на гражданите, свързани с даряването на органи, колко човешки живота се спасяват от един донор, колко са чакащите лица за трансплантация в момента в България и т.н.  

Целта на кампанията е да се насърчи обществения дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки, като начин за подобряване и спасяване на човешкия живот. Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация, които помагат да се спасят животи и да се подобри качеството на живот на много хора.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол