Кампанията „Великден за баба и дядо“ подкрепи близо 2000 самотни възрастни в община „Тунджа“

Благотворителната кампания „Великден за баба и дядо“ подкрепи 1993 самотни възрастни в 44-те села на община „Тунджа“. Тя се провежда за трета година, като жест на внимание и подкрепа за останалите сами в празничния ден жители на общината и отново обедини усилията на местната общност.

Великденски обяд получиха в домовете си 1162 потребители на социални услуги, които ползват топла храна през делничните дни в община „Тунджа“, отделно кметовете и кметските наместници по селата добавиха 831 самотни възрастни.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев изрази дълбоката си благодарност към всички участници в кампанията. Специални благодарности той отправи към дарителите, най-крупните от които са Елена Иванова от „Странджата БГ“ и Стоян Проданов. Тунджанският кмет благодари на служителите в социалните услуги, които участваха в подготовката и реализацията на кампанията, и на кметовете и кметските наместници на 44-те села, които се включиха активно в доставката.

Георги Георгиев сподели, че големият смисъл на тази кампания е в жеста на внимание към хората. „Благодарим ви за уважението“, с тези думи го посрещаха в домовете си хората от с. Бояджик и се радваха, че е прекрачил прага им на този светъл празник и имат с кого да си поговорят. Ръководството на общината също беше съпричастно към благородната идея. Секретарят на общината Галина Иванова участва в кампанията в с. Козарево, зам.-кметът Светла Стоянова уважи жители на Стара река, зам.-кметът Татяна Стоева се включи в предоставянето на великденския обяд в Могила и Веселиново, а зам.-кметът Светозар Грозев – в с. Роза. Председателят на Общински съвет Нели Славова посети в домовете им възрастни от с. Тенево.

Благотворителната инициатива „Великден за баба и дядо“ отново показа сплотеността на тунджанската общност и внесе човешка топлина и подкрепа в домовете на самотни възрастни на най-светлия християнски празник – Великден.