Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол ще свири неизпълнявани произведения на Антонио Вивалди, солисти на неделния концерт са Красимира Султанова, Мария Славова и Михаел Бабич

„С музиката на Антонио Вивалди” е озаглавен поредният концерт на Камерен оркестър „Дианополис”, който ще се състои в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. От 11:00 часа на 6 ноември, неделя, отново ще звучи ярката, жизнеутвърждаваща и виртуозна музика на великия венециански майстор (1678-1741), но този път любопитството на публиката ще бъде провокирано от няколко неизпълнявани до този момент произведения, с които ямболският оркестър попълва и разширява своя бароков репертоар. За пръв път ще бъдат интерпретирани две малки симфонии, два концерта за виолончело, както и два двойни концерта – за цигулка и виолончело и за цигулка и орган.
Главен двигател на това музикално приключение ще бъде роденият в Украйна виолончелист и диригент Михаел Бабич. Той е добре познат на ямболската публика от свои предишни гостувания. Завършил е престижният Университет за музика и сценични изкуства във Виена и понастоящем се изявява като солист, диригент, участник в камерни формации и преподавател в австрийската столица.
Като солисти ще се изявят и брилянтните музиканти от „Дианополис“ – цигуларката Красимира Султанова – концертмайстор на оркестъра, и органистката Мария Славова.
Билетите за концерта са вече в продажба на касата в Културно-информационен център „Безистен“.