Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол ще изнесе концерт в памет на композитора Михаил Големинов с гост-диригент Григор Паликаров

Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол почита паметта на великия български композитор Михаил Големинов (1956-2022) със специален концерт, който ще се състои на 25 юни, неделя, в 11:00 часа. Това изключително музикално събитие ще представи две от най-знаковите произведения на Големинов, отразявайки безвременната красота и вълнуващата емоция в неговата музика.

Програмата на концерта включва и избрани пиеси от композитори като Йохан Себастиан Бах, Франц Шуберт, Клод Дебюси и Вили Остийн, които ще представят разнообразието и изтънчеността на класическата музика. Тези изпълнения ще отразят богатството на музикалното наследство и величието на най-известните композитори през различни епохи.

Събитието ще бъде още по-значимо благодарение на изключителните гостуващи солисти Анжела Тошева, Цвета Паликарова и Иван Керековски.

Гост-диригентът Григор Паликаров ще води оркестъра през това музикално пътуване. Той е признат музикант със световна репутация и ще донесе своята изключителна интерпретация и визия за творбите, които ще звучат на концерта.

Билетите за концерта са в продажба на касата в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. Присъствието на този музикален спектакъл е възможност за зрителите да се потопят в света на изящната музика и да се насладят на вълнуващото изпълнение на талантливите музиканти.