Калин Стоянов за номинацията за МВР министър: Нямам партийни пристрастия

Нямам партийни пристрастия към никого. Видяхте, че работих в кабинета „Денков“, впоследствие в служебния кабинет. Сега, ако мине гласуването в сряда, ще остана и в кабинета на господин Желязков. Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов пред журналисти по време на първата копка на Центъра за персонализация на български лични документи и центъра за административно обслужване. 

„През уикенда разговаряхме с господин Росен Желязков. Изразих своята готовност. Разговорите бяха в посока на това какво сме постигнали в рамките на тази една година и най-важното – какви са приоритетите оттук нататък“, коментира още той. 

Вътрешният министър даде повече подробности и за разбитата през вчерашния ден печатница за фалшиви банкноти край Провадия: „Столевките са били в обращение. От началото на годината до момента има около 150 случая в България, предимно на територията на Столична дирекция и ОДМВР-Перник, за прокарване в обращение на неистински парични знаци. През вчерашния ден има задържани две лица, едното непълнолетно“.

По думите му в момента на специализираната акция задържаните са били в процес на работа. Иззети са били флашки, комщтри и документи. На флашките имало файлове с банкнотите, предназначени за печатане. 

В разбитата печатница е имало всички необходими материали за създаването на фалшвите банкноти. Той каза, че извършителите са разполагали и с много добра техника, с която да реализират фалшификацията, пише „Фокус“.

novini.bg