Как да изберем очна линия подходяща за нас

За да изберете правилния за вас цвят на очната линия, трябва да вземете предвид цвета на очите, тена на кожата и палитрата на сенките, които сте нанесли. Научаването на няколко съвета и трика, като използването на бял вариант, за да направите погледа по-ярък, може да помогне за цялостния ви вид. Какви са разликите между видовете очни линии?

Гримът за очи обикновено се използва за подчертаване на погледа

Малко проучване, а може дори консултация с професионален гримьор или експерт от онлайн магазин Лили Дрогерие, могат да ви помогнат, ако не сте сигурни. Има няколко универсални насоки, които да следвате, за да направите правилния избор:

  • хората със сини очи често могат да носят неутрална кафява очна линия, за да подчертаят погледа;
  • по същите причини хората със зелени очи могат да изберат кафяви цветове, както и лилави нюанси;
  • за кафяви или лешникови очи може да се опитат различни тъмни цветове в зависимост от визията, която искат да постигнат. Тъмно кафяв или черен грим може да засили изразителността на погледа, докато приглушеният маслиненозелен ще помогне да изглеждат по-отворени;
  • пъстрооките могат да изберат цвят въз основа на това кой от нюансите на очите си искат да подчертаят. 

Цветът на грима трябва да съвпада с тена на кожата, но за по-стилен и интересен вид изберете цветна очна линия и сенки, които контрастират или се допълват.

 

Хубави очни линии
Хубави очни линии

Какви видове очна линия има

Те са няколко според материала, от който са изработени. Основните видове, които ще срещнете по магазините, са:

  1. Гелообразна очна линия

Тя е с гел и има восъчна консистенция. Обикновено се нанася с четка за такъв тип грим или с q-връх.

Тъй като е направена от восък, няма да се отдели лесно. Има и перманентна, която може да остане с месеци.

  1. Механичен молив 

При този тип е необходимо просто завъртете цевта на продукта и той изскача.

Недостатъкът на този тип очна линия е, че след като първоначално заточената и остра точка стане тъпа, почти няма начин да върнете първоначалния ѝ вид, защото не разполагате с пособие, с което да си върне първоначалния вид. Трудно е да се създаде котешко око с този тип молив или да правите много точни очертания с него освен ако не намерите начин да го направите отново остър. 

  1. Течна

Тя е най-доброто, което съществува, когато става въпрос за издръжливост. Но има някои доста забележителни минуси. Първото е, че има модели, които не са водоустойчиви. Все пак много марки предлагат и такива, които издържат на намокряне, което е голямо облекчение за дамите. Второто е, че не се нанася много лесно. Положително качество е, че след поставяне не се размазва.

  1. Писалка

Този тип продукт също е много популярен и използван, защото се нанася сравнително лесно. Изсъхва веднага и няма да се размаже и да развали грима ви. Компактен модел, който може да носите навсякъде с вас.

  1. Магнитна

Тя е един от най-иновативните продукти, които се предлагат на пазара към момента. Използва се като основа за магнитните мигли. С нея слагането им става много по-лесно и помага те да се закрепят на клепача без да се използва лепило. Съдържа фини магнитни частици, които могат да привлекат миглите достатъчно силно и да няма опасност да паднат.

 

Как да нанесете очната линия

Винаги е най-лесно да я нанесете пред монтирано или настолно огледало, а не такова, което държите в ръката си.

За черна очна линия с модерна извивка трябва да я нанесете под прав ъгъл, а при външния край да е триъгълна форма, която можете да запълните с гелообразната формула. Този вид грим е перфектно допълнение, ако искате да създадете котешко око, като само една тънка черта над сгъвката на клепача може да придаде още по-сексапилно изражение. Преди да започнете с гримирането на лицето, много важно е да се нанесе основа или нежни сенки. По този начин очната линия ще издържи по-дълго време.