Исмаил Синанджи и Маринела Нинева отново са първенци в Четвъртия лекоатлетически крос „Ямбол-рън“ 2024

Над 60 спортисти станаха част от Четвъртия лекоатлетически крос „Ямбол-рън“ 2024, който се проведе традиционно в лесопарк „Боровец“.

Пробегът се организира от Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Част е от веригата „Рън-България“.

Професионалисти и любители на бягането се надпреварваха заедно, за да излъчат най-добрите атлети. Трасето, на което се проведе състезанието, бе атрактивно и предложи на състезателите много трудности.

Дисциплините, в които се състезаваха лекоатлетите, бяха „Смесен старт /мъже и жени/ на 7,44 километра (три обиколки)“ и „Смесена щафета 4 х 2,48 километра“.

Кметът на град Ямбол Валентин Ревански пожела късмет на всички, решили да се включат в спортното мероприятие и даде начало на масовия смесен старт. В него се включи и председателят на общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

В щафетното бягане, освен Антон Шиков се включиха още заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров.

При мъжете със златото се закичи Исмаил Синанджи от „Уганда Евър“ – Варна, който печели състезанието за трети път в своята кариера. Среброто отиде при Шабан Мустафа от „Шампион“ – Сингурларе, а бронзът остана за Станислав Рашков от „Етър“ – Атлетик.

При дамите първото място бе отредено за Маринела Нинева от „Локомотив“ – Дряново, която също триумфира в надпреварата за трети път. Втора завърши нейната съотборничка Памела Ени, а трета остана Билсерин Сюлейман от „Златен шпайк“.

В щафетното бягане крайното класиране изглежда по следния начин: На първата позиция се наредиха бегачите от „Локомотив“ – Етър. Втори останаха спортистите на „Златен шпайк“, а трети завършиха атлетите на отбор „Шишарки“.

Наградите на отличилите се бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански, от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, както и от председателя на Общински съвет Ямбол Антон Шиков.

Тази година основният награден фонд на състезанието бе 3500 лева.

В съботния ден, на Градския стадион, се проведе и състезанието „А1 атлетика за младежи“, в което взеха участие ученици от седем града в България. Най-добрите и комплексни спортисти в надпреварата се оказаха Йордан Радев от „Атлетик“ – Хасково и Мина Генова от „Михаил Желев“ – Сливен, които завършиха първи в своите категории.

По-рано през деня се осъществи и масовото бягане „5 км Рън Ямбол“ в Градския парк, в което взеха участие любители бегачи от Ямбол и региона.