Информационна кампания на БЧК

В зала „Йорданка Пастърмаджиева“ в БЧК-Ямбол се проведе среща с                      д-р Константина Кънева, офталмолог от Очна болница „Бургас“. Директорът на Секретариата на ОС на БЧК-Ямбол,инж. Митко Филипов откри срещата. Срещата е част от  информационна кампания на БЧК в партньорство с фармацевтична фирма „Байер“. Кампанията  има за цел да информира определени групи от населението-възрастни хора, за заболявания с цел  ранна диагностика, превенция и възможности за лечение в две терапевтични направления-кардиология и офталмология. Избраната целева група е в потенциален риск и е застрашена от съответните заболявания.

Д-р Константина Кънева презентира заболявания, които могат да доведат до слепота-катаркта, глаукома, диабетна ретинопатия, възрастово-обусловена дегенерация на макулата и отлепване на ретината. Лекторът представи рисковите фактори, диагностика и възможности за лечение на възрастово-обусловена дегенерация на макулата и диабетен макулен едем. Засегната беше темата за ефекта на заболяването върху качеството на живот на хора, страдащи от заболяванията на очите.

Присъстващите имаха  възможност да  получат отговори на въпроси, които ги вълнуват свързани с тематиката. Лекторът раздаде информационни материали на тема „Лечими ли са очните заболявания?“.

 

                                                    Областен Секретариат на БЧК – Ямбол