Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Разкрити престъпления:

За броени часове служители от РУ Ямбол разкриха кражба от фирмен офис в града. Разследването започнало вчера по сигнал, че през изминалата нощ от офис на ул. „Преслав“, през отворен  прозорец са откраднати  две  въдици и около 350 лева. В резултат на проведените бързи издирвателни действия е установен и задържан извършителят – 35-годишен жител на града. Част от инкриминираните предмети са намерени, престои да бъдат върнати на собственика. 35-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Служители от РУ – Ямбол задържаха 30-годишен жител на града за нанесена телесна повреда. Вчера, около 12:30 ч., в комплекс «Гр.Игнатиев», е възникнало пререкание между него и 55-годишен мъж, в разгара на което той е ударил в лицето и е счупил носа на своя опонент. 30-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случаая е образувано досъдебно производство.

 

20-годишен мъж е задигнал таблет от лек автомобил, разкриха ямболски полицаи. Разследването започнало на 7 септември по сигнал на 59-годишен мъж, който заявил, че на 20 август, около 18:00 часа, в комплекс „Г.Бенковски“ от оставен отворен автомобил му е откраднат таблет. След  проведените оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 20-годишен жител на Ямбол. Инкриминираната  вещ е върната на собственика.  

 

Криминални престъпления:

В РУ – Ямбол е постъпило сигнал от жител на града, за това, че сутринта на 14 септември е установил кражба на катализатор от лекия му автомобил, паркиран в комплекс «Гр.Игнатиев». По случая е образувано досъдебно производство.