Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Разкрити престъпления:

2 400 къса безакцизни цигари са иззети от ямболски и елховски полицаи. Вчера, в хода на полицейска операция, при проверка  в търговски обект в Ямбол са намерени 70 кутии /1400 къса/ цигари от марките „Business ROYAL“, „R. G. D“, „ММ“  и  „777“, всичките без акцизен бандерол. Същият ден, служители от РУ – Елхово установили, че 68-годишен жител на село Гранитово държи в дома си  1000 къса цигари саморъчно направени, без акцизен бандерол.Работата по случаите продължава.

 

В РУ-Елхово са образувани две бързи производства срещу водачи на моторни превозни средства, седнали зад волана след употреба на алкохол. На 22 юни,  около  04:25 ч., на ул. „Ангел Вълев“  в  Елхово при извършване на проверка на товарен автомобил е установено, че водачът – 45-годишен жител на село Голям Дервент шофира след употреба на алкохол, като техническо средство е отчело стойност над 1,2 промила. Същата вечер, около 23:30 ч. в с. Гранитово е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фиеста“. На място  е установено, че 68-годишен жител на селото управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, отчетена с техническо средство. Работата по случаите продължава.

 

Криминални престъпления:

Служители от РУ-Стралджа разследват взломна кражба от търговски обект в село Воденичане. Вчера в полицията постъпил сигнал, че през нощта на 21 срещу 22 юни, след взлом на входна врата от магазина е извършена кражба на сумата от 245 лева. На местопроизшествието е извършен оглед. Разследването продължава..

 

На 22 юни в РУ-Сралджа е постъпил сигнал от жител на града, за това, че през изминалата нощ, от дома му е извършена кражба на два мобилни телефона. В жилището е проникнато през отворен прозорец. Работата по случая продължава.