Интерактивни семейни занимания „Добре дошла, Баба Марта“ и „Празникът на мама- 8 март“

През месец март се проведоха две интерактивни семейни занимания с деца и родители в детските градини на няколко населени места на община „Тунджа“ по проект „Желани пространства“ – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Заниманията бяха на тема „Добре дошла, Баба Марта“ и „Празникът на мама- 8 март“.

Участие взеха деца и родители, потребители на услугите по проекта, от селата Тенево, Маломир, Крумово, Веселиново, Чарган, както и учители и възпитатели от детските градини.

За първи март екипът на проекта подготви картички за оцветяване с мартеничка и комплект цветни моливи. Поощрени с идеи от специалистите на проекта малчуганите от детска градина „Кольо Тенев“ с. Тенево и филиалите в селата Крумово и Маломир, с ентусиазъм изготвиха празничните картички. Голяма изненада беше посещението на самата Баба Марта, която децата поздравиха с песни и стихчета.

По повод Международния ден на жената, екипът на проекта организира „Празникът на мама – 8 март“ за децата от детска градина „Дечка Сюлемезова“ с. Веселиново и филиала в село Чарган  и техните родители. На празника децата имаха възможност да изработят специален подарък гривна от мъниста и картичка за най-специалния човек в този ден, техните майки.

По време на вълнуващите интерактивни занимания децата и техните родители получиха семейни хранителни пакети с плодове и лакомства.