Инициативен комитет: Стартира информационно-разяснителна кампания

Публикуваме писмото на Граждански инициативен комитет без редакторска намеса.

Стартира информационно-разяснителна кампания във връзка с местния референдум за допитване до населението преди вземане на важни решения, касаещи гражданите на Р България и против  изграждането на лагери за нелегални мигранти.

Организаторите от Граждански инициативен комитет – Калоян Желязков, Цветан Ревански и Ирина Георгиева ще се срещнат с граждани на областта.

„Макар, че кампанията СРЕЩУ референдума на някои управници в областта, върви по агресивно от нашата – гражданска, защото надлежно обясняват на хората да не си пишат ЕГН-тата в бланките на местния референдум,  защото тези данни са лични.Питаме ви -защо тогава ги изисквате като е така, по време на избори? Къде е разликата? Нека тогава да отпадне присъствието на личните данни в избирателните списъци!“, заявиха те.

Срещите с граждани започват на 16 декември. 

Ето и цялата програма:

16 декември (петък)  от 16.30 ч. в читалището на с. Лесово

16 декември (петък)  от 19.00 ч. в читалището на с. Тенево

17 декември (събота) от 16.30 ч. в читалището на град Болярово

17 декември (събота) от 18.30 ч. в читалището на град Елхово

 

След Kоледните и новогодишните празници предстоят и организирани срещи в Ямбол и в община Стралджа.

Тази неделя, (18 декември) от 14.00 ч., в центъра на с.Лесово ще се проведе и Протест срещу желанието на някои местни политици да преместят предвидения мигрантски лагер от Бояново в Лесово.  

 

‘’Длъжни сме да продължим с протестните действия, въпреки че ще се опитат да ни изкарат банални, но няма как защото те непрестанаха и продължават да не се съобразяват с гражданите, въпреки ясно заявеното от тях, че не желаят тава, което се опитват да им натресат нашите политици.

В този случай се вижда тяхната арогантност към гражданите на област Ямбол.

 Да, ще правим протестен митинг!

Длъжни сме, защото с вашата помощ спряхме изграждането на мигрантски  център в Бояново, но сега те искат да го преместят в Лесово .

Какво да правим ние?  Всички да се оказваме сега отговорни за това премесване, дори и отговорни и за поредната глупост на нашите управници.

 Тази неделя, колкото и да ни е тежко – ще призовем всички от Ямбол, от областта, а и всички граждани на България да дойдат в 14.00 часа в Лесово, да подкрепим хората от там, тъй като те са малко и предимно възрастни хора, които трудно могат да се защитят“. 

 

Граждански инициативен комитет – Калоян Желязков, Цветан Ревански и Ирина Георгиева