Изложба “Новите будители” организират съвместно Областна администрация Ямбол и Общински детски комплекс

Областна администрация Ямбол и ОДК организират съвместно първата изложба „Новите будители“, представяща творбите на талантливи Ямболски деца. Изложбата е бъде посветена на Деня на народните будители.

Възпитаници на Школата по изобразително и приложно изкуство „Седмоцвет“ и Клубът по художествена фотография ще представят своите творби в арт фоайето в сградата на Областна администрация за периода от 08.11.2021 г. до 30.11.2021 г.

По време на официалното откриване ще прозвучат музикални изпълнения от участниците в музикалните школи на ОДК.

 „Много съм щастлив, че в нашата област има толкова млади творци, убеден съм, че това ще бъде само началото за тяхната кариера. Те ще са още по-успешни и ще ни прославят дори извън границите на България! Творбите им са уникални, сами ще се убедите в това!“,  коментира предстоящото събитие областният управител Георги Чалъков.

Изложбата е подредена и може да бъде видяна в Областна администрация. Поради епидемичната обстановка на територията на страната и областта, официалното откриване на изложбата „Новите будители“, ще се проведе след отпадане на съответните мерки, въведени от министъра на здравеопазването.