Изложба „Български архитектурен модернизъм“ в Ямбол

Първата за 2018 г. спирка на едноименната ни пътуваща изложба е Ямбол. Тридесетте табла, представящи различни жилищни, обществени и индустриални сгради от Модерното движение, ще бъдат представени в Художествена Галерия Жорж Папазов (ул. „Цар Самуил“ № 2). Откриването е на 14 март от 17:30 ч., като непосредствено след това ще ви разкажем под формата на кратка лекция-презентация за историята на стила на Модерното движение у нас.
По традиция ще направим и обиколка по най-интересните образци от междувоенната модерна архитектура в Ямбол, като съвсем скоро ще обявим началния час и мястото на срещата.

Изложбата е резултат от няколкогодишни изследвания в цялата страна на екипа на Фейсбук страницата – Васил Макаринов и Теодор Караколев – както и на безценната помощ на наши приятели и сътрудници – архитекти (д-р арх. Любинка Стоилова, арх. Любомир Пейчев, арх. Георги Събев), изкуствоведи (доц д-р Ружа Маринска), историци и други любители на архитектурата. Финансовата подкрепа е на Централен фонд за стратегическо развитие към Нов Български Университет. Медийни партньори са вестник Дневник и сайтътt mediacafe.bg. Благодарим и на Център българо-европейски културни диалози (https://becd.nbu.bg/).

От организаторите