Изграждане на нови паркинг пространства и обновление на пешеходни зони в Ямбол

Благоустрояването в различни райони на град Ямбол продължава с реализирането на проекти за подобряване на градската среда и осигуряване на по-добри условия за живот на жителите.

В квартал „Зорница“, между 3-ти и 4-ти блок, в момента се изгражда нов паркинг, който ще предложи допълнителни 50 паркоместа за живущите в района. Това е част от по-широките усилия на местната администрация за решаване на проблема с недостига на паркоместа в града.

След десетилетия чакане от жителите на улица „Клокотница“, в момента там се извършва ремонт на тротоарната настилка зад 1-ви блок, изгражда се и нов паркинг за още 50 автомобила.

Развитието на инфраструктурата продължава с ремонт на пространства в жилищен комплекс „Златен Рог“, където между 8-ми и 9-ти блок започна благоустрояване на пешеходните пространства, които бяха в много лошо състояние. Плановете включват продължение на дейностите с изграждане на допълнителен паркинг между 7-ти и 9-ми блок в квартала.

На улица „Битоля“ се изграждат нови тротоари с обща дължина от близо 140 метра, като се подобрява и безопасността на пешеходците с ремонт на тротоара срещу сградата на участък срещу „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ямбол.

Дейностите по облагородяване на пътната и пешеходна инфраструктура ще продължат и на други места в Ямбол.