Избори 2021: „Цветя за героите“ в Бояджик

Има места в България, които носят духа на героичното минало, на стремежа за свобода, на непокорството срещу чуждата воля, на саможертвата в името на народа. Има пристани на патриотичната българска воля, които никога не бива да оставяме без памет. Които трябва вечно да носим в сърцата си, да предаваме спомена за тях в умовете и душите на децата си.
Такова е село Бояджик.
Разположено в тракийското поле, пише Стоян Чобанов в книгата си „Симфония на застиналата мъка“, то е известно е с едно от най – големите зверства по време на турското робство – „Бояджишкото клане“ от 1876 г. По жестокост то се нарежда до Баташкото. Тук, в това село се е играло страшното и трагично кърваво хоро. На мястото му днес се извисява гордо паметникът „Априлец“.
През 1962 година в центъра на селото, на прага на местното училище, е издигнат почти триметров гранитен монумент на загиналите във войните, за свободата и независимостта на България и в Бояджишкото клане.
Пред него е паметникът на Джон Атанасов – геният, виновен за техническия прогрес на човечеството, чиито корени и род са в тази героична българска земя.
Тук, заедно със Стоян и Теодора от листата на „Изправи се. БГ. За Ямбол“, с приятели и съмишленици, с хора, които носят България в сърцата си, си спомнихме отново героичните страници история, почистихме тези святи места.
И посадихме цветя.
За героите!
✅3️⃣1️⃣ За Изправи се. БГ. За Ямбол
✅6️⃣ За ген. Румен Радев и Илияна Йотова
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление