Злато, сребро и бронз за учениците на „ДИМОВ БОКСИНГ“

Състезателите на Клуб „ДИМОВ БОКСИНГ“ се завърнаха след отлично представяне на Първи кръг на Държавния Личен Отборен Шампионат за ученици.  Боксовото първенство се проведе в гр. Шумен от 15 до 19 март.

Габриел Дучев грабна шампионската титла в категория до 80 кг. по неоспорим начин от страна на съперниците и даде твърда заявка за призовото място в оставащите до края на годината шампионати.

Мартин Георгиев извоюва второ място в супер тежката категория, като на финала отстъпи на опитния Виктор Йорданов от „Локомотив“ – Русе.

Яни Боев се класира трети в категория до 34 кг, демонстрирайки отлична игра и присъствие на ринга.

Много добър дебют направи и Валентин Минев в категория да 57 кг., който загуби в равностоен осминафинал с 2:1 съдийски гласа.

„Много съм доволен от момчетата. Всички показаха много силна игра и характер. Радвам се, че тяхното постоянство в тренировките намери изражение при дебюта им в шампионат на държавно ниво. Продължаваме да тренираме със състезателите от всички възрастови групи. Предстои ни  Държавно първенство за Мъже и Девойки от 29 март до 2 април в Ботевград, където ще участваме с трима състезатели:

  • Атанас Ангелов – кат. до 86 кг
  • Василена Христова – кат. до 52 кг. – шампион на България за 2021 г.
  • Ефросина Огнянова – кат. до 46 кг.

Сигурен съм, че през настоящата състезателна година ще завоюваме още призови места в първенствата на БФБокс“, съобщи за ЯмболПРЕС г-н Ангел Димов – президент и треньор на клуба.