Златна статуетка и златен плакет за самодейците на Генерал Тошево

С много отличия се завърнаха в родното село самодейните групи при НЧ „Развитие 1905“, село Генерал Тошево, след участието им в два поредни фестивала в гр. Китен, които събраха на сцените изпълнители от различни краища на България. Потопени в атмосферата на фолклорните празници, нашите самодейци завладяха публиката, спечелиха заслужени аплодисменти и завоюваха престижни награди:
– XII Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ град Китен – Златна статуетка и грамота за първо място на ПГ „Талашманлийски напеви“, златна статуетка и грамота за първо място на ДТГ „Талашманлийски божурчета“.
– Седма национална фолклорна среща „Китен и приятели“ 2023 г. – Дипломи за отлично представяне и златни трофеи за високи творчески постижения на ДТГ „Талашманлийски божурчета“ и ПГ „Талашманлийски напеви“, с. Генерал Тошево, златни плакети и почетни отличия за принос в опазване и популяризиране на традиционната българска култура на ръководителите на групите Донка Стоянова и Таня Георгиева, и ваучер за участие във фестивалите, организирани от сдружение „Атлиманска огърлица“ през 2024 година.
Огромни благодарности на всички момичета за упоритостта и отдадеността, за красотата и радостта, която разпръскват навсякъде! Да са им честити наградите и да им пожелаем здраве и вдъхновение за още много творчески изяви и успехи!
 
Читалищното настоятелство