„Здраве за всички“ – празник на спорта и здравето

На 13 ноември 2022 г. градският парк в Ямбол ще се превърне в арена на спорта и здравето. Инициативата „Здраве за всички“  ще включва кросовото бягане, здравни консултации, тест-драйв и награди. С подкрепата  на 5 km Run Yambol на 13 ноември група ентусиасти ще реализират едно по-различно бягане. Не просто бягане, а цял празник на движението и здравето. Датата също не е случайна- ден преди Световния ден за борба с диабета. Социално-значимо заболяване, което се повлиява благоприятно и чрез спорт.

На 13 ноември 2022 година между 10-16 часа до входа на зала “Диана”  ще се проведе събитието в подкрепа на 5 km run Yambol.
В томболата за награди ще участват лица над 18 години, които изявят желание да се включат във физическите активности чрез бягане или вървене.

Програмата за събитието е следната:
09:30-10:20 – Записване за томболата
10:00-14:00- Здравни консултации
10:00- Тест-драйв на най-новата екологична Mazda CX 60
10:30 -10:55 – Стречинг
11:00-11:55 – 5 км крос
12:30 – 13:00 – Табата
13:30- 14:00 – 1 км крос
14:30 – 14:45 – Томбола
15:00 – Закриване на събитието

Кросът може да се редува с вървене, съобразно физическата подготовка на участника.  Важно е движението и мотивацията! Участници от всички възрасти са добре дошли!
Здравните консултации ще включват измерване на кръвна захар и кръвно налягане, определяне на риск за развитие на захарен диабет, физиотерапевтични консултации, насоки за здравословен начин на живот и компютърна диагностика на стъпало със специализирана консултация.
По време на цялото събитие ще имате възможност да се запознаете и да покарате най-новия член на семейството на Mazda CX 60 – plug-in hybrid.
Табата е високо интензивна тренировка, в която могат да се включат хора в добро здраве на възраст над 16 години. Не е необходимо предварително записване.
Наградите от томболата ще са: три ендокринологични консултации с ехография на щитовидна жлеза, три консултации със съдов хирург и ехо-доплер, три консултации с физиотерапевт, 1 ваучер за изготвяне на индивидуални ортопедични стелки, три индивидуални тренировки в X-body Revolution & Solar Studio.

Организатори на събитието са д-р Златина Рункова- ендокринолог, Ирина Георгиева- магистър- фармацевт и Никола Колев- физиотерапевт.

Събитието се осъществява с подкрепата на Bi-Auto-гр. Ямбол – оторизиран дилър на Mazda-основен спонсор, “Я.Ч.О.Р.- 2008 ”, Медицински център „Рункови“, X-body Revolution & Solar Studio , Тони Георгиев- табата инструктор, Sendo, Ултра Билд ООД , Enagic- вода Канген, фармацевтични компании и със специалното съдействие на община Ямбол.

В подкрепа на 5 km run Yambol в кампанията „Здраве за всички „, специално участие ще вземе и Даниела Великова.  Тя ще съдейства за извършване на  здравни консултации в насока профилактика на захарния диабет /изчисляване на риск от развитие на захарен диабет, насоки за здравословен начин на живот/ По време на празника  ще бъдат подарявани глюкомери за самоконтрол на кръвната захар в домашни условия – по медицински показания.


В подкрепа на 5 km Run Yambol ще се включат представители на 5 km Run от цялата страна.
Целта на събитието е да провокира хората да се движат повече и да обръщат внимание на здравето си навреме. То е изцяло безплатно и не е политически или рекламно обвързано.
И не забравяйте, че всяка неделя от 10:00 часа 5 km Run Yambol организира бягания, информация, за които може да получите на официалната страница.